NOSLĒDZIES CARITAS BRĪVPRĀTĪGO FORMĀCIJAS CIKLS

Pēdējā aprīļa nedēļas nogalē ar trešo formācijas sesiju „Svētīgi izsalkušie un izslāpušie” noslēdzās Caritas brīvprātīgo formācijas cikls, kas tika organizēts sadarbībā ar Vidzemes Katoļu Jauniešu centru. Tas ietvēra trīs nedēļas nogales Dzintaru rekolekciju mājā 2014.gada novembrī un šī gada februārī, kā arī aprīlī.

Formācijas cikls bija lekciju kopums, kas tika vērsts uz brīvprātīgo zināšanu, kā arī garīgās formācijas papildināšanu. Nedēļas nogalēs tika iekļautas arī lūgšanas un bija vieta brīvajam laikam. Turklāt rekolekciju mājas kapelā vienmēr ir Jēzus, kurš gaida un pie kura var atnākt jebkurā brīdī, kas ir liels ieguvums un jebkuras formācijas pamats.

Pēdējā formācijas sesija bija ļoti intensīva un piepildīta. Piektdienas vakars iesākās ar pr.Paula Kļaviņa lekciju par atvērto roku principu. Lekcijas beigās izvērsās arī dalībnieku diskusija par to, cik daudz savā kalpošanā un vai pietiekami pasludinām Kristu. Sarunas laikā saņemtās idejas noteikti kalpos kā viela pārdomām un jaunām ierosmēm katra brīvprātīgā turpmākajā darbā.

Sestdienā dalībniekiem bija iespēja noklausīties trīs lekcijas par dažādām tēmām, kā arī jautrā spēlē pārbaudīt savas līdera prasmes. Par līderismu runāja arī Claudio Rivera, atklājot pamatprasības un tikumus, kuriem jāpiemīt īstam līderim. Savukārt jauniešu darba vadītājs no Rīgas Vecās Sv.Ģertrūdes draudzes Ulvis Kravalis stāstīja par darbu komandā, izmantojot arī asprātīgus praktiskus vingrinājumus, kurus var izmēģināt Caritas grupas darbā, iepazīstot labāk vienam otru un arī sevi. Noslēguma lekcijā pr.Marcins Vozņaks ieskicēja žēlsirdības darbu nozīmi, balstoties uz Mateja evaņģēlija 25.nodaļā ietverto fragmentu par pēdējās tiesas dienu.

Jaukie laika apstākļi ļāva baudīt jūras tuvumu, bet diena noslēdzās ar Sv.Mises Upuri. Savukārt formācijas sesija svētdien ietvēra praktisku darbu, kad, izmantojot Caritas bukletiņus, tiem, kuri vēlējās, bija iespēja pastāstīt citiem par Caritasbrīvprātīgo kustību.

Uz tikšanos nākamajās brīvprātīgo tikšanās reizēs!

„Caritas Latvija”

dzintari