Caritas.lv

NEDĒĻAS NOGALES AKTIVITĀTES CARITAS GRUPĀS

Nedēļas nogalē, 24. un 25.oktobrī, divas Rīgas draudžu Caritas grupas organizēja dažādus pasākumus savā redzeslokā esošajiem trūcīgajiem cilvēkiem.

Sv.Jēkaba katedrāles draudzes Caritas grupa piektdien, 24.oktobrī, bija sarīkojusi kultūrizglītojošu pasākumu maznodrošinātajiem, uzaicinot viņus uz Ziemeļblāzmas kultūras pili. Sākumā bija ekskursija pa Ziemeļblāzmas pili, bet plkst.19:00 bija iespēja piedalīties sieviešu kora „Daiļrade” 35 gadu jubilejas koncertā, kurā skanēja tautā pazīstamas un iemīļotas melodijas, kā, piemēram, Imanta Kalniņa un Raimonda Paula dziesmas.

Savukārt sestdien, 25.oktobrī, Sv.Alberta draudzes Caritas grupas brīvprātīgie savā aprūpē esošos mazturīgos katru personīgi bija ielūguši uz Sv.Misi plkst.12:00, ko celebrēja t.Jāzeps Kornaševskis OFMCap. Pēc tam visi draudzes mājā piedalījās agapē, kurai sekoja t.Jāzepa uzruna par mīlestību. Tajā tēvs aicināja mums būt pazemīgiem un lēnprātīgiem pēc Kristus mīlošās Sirds parauga, kā arī norādīja, ka īsta mīlestība ir tā, kura upurē. Pēc uzrunas sekoja diskusija par dzirdēto mazajās grupās. Nākamā šāda veida tikšanās reize notiks sestdien, 22.novembrī, kurā tēvs Jāzeps runās par svētumu. Sv.Alberta draudzes Caritas grupa turpmāk plāno šāda veida tikšanās rīkot reizi mēnesī.

 

„Caritas Latvija”