Caritas.lv

MAZSALACAS KATOĻU DRAUDZES CARITAS GRUPAS LIECĪBA PAR UZSĀKTO ZUPAS VIRTUVI

 

2013.gada oktobrī mazajā Mazsalacā uzsāka darbību ‘’Kopgalds – siltas maltītes pusdienas”vai tautā sauktā ‘’Zupas virtuve”. Doma radās kādu gadu iepriekš, bet nemācējām atrast iespējas, jo šim pasākumam pamatā ir finanses. Pamudinājumam kalpoja Teterovu fonda plašā reklamēšanās šovasar par palīdzības sniegšanu trūkumcietējiem un mēs nolēmām uzrakstīt projektu, ko arī izdarījām. Par šo uzdrīkstēšanos padalījāmies ar CARITAS meitenēm Egitu un Ditu. Viņas ieteica griezties vēl fondā ‘’ziedot.lv”, tā teikt, dubults neplīst. Un šoreiz, tiešām, ar Dieva palīdzību, projektu atbalstīja”ziedot.lv”. Tas tiešām bija ļoti labi, jo tik mazapdzīvotām vietām, kur ir vairāk lauki, kā pilsēta, nav dzirdēts, ka tiktu tāda veida pasākums atbalstīts.

Tā 20 cilvēkiem, kuri ir nonākuši kāda veida dzīves grūtībās, trīs reizes nedēļā ir iespēja paēst siltu maltīti. Mazsalacas novada Sociālais dienests iesaka cilvēkus, kam tas visvairāk vajadzīgs. Pagaidām ēdāju skaits ir ierobežots, jo naudiņas ir tik cik ir, bet rati ir iekustināti un sākuši ripot. Nelielu atbalstu esam raduši no Mazsalacas novada domes, dažām privātpersonām un viena lielveikala. Lielu atbalstu sniedza Mazsalacas slimnīcas darbinieki un, īstenībā, bez viņu līdzdalības mēs diezvai varētu vispār uzsākt darbu. Siltās maltītes sagatavošana notiek slimnīcas virtuvē un vienā telpā ir iekārtots mājīgs stūrītis, kur izsniegt ēdienu, šeit iespējams arī paēst uz vietas.

Trīs reizes nedēļā mūsu līdzcilvēki, kuriem gandrīz ir zudusi ticība sev un savai nākotnei, sapulcējušies lūdz Tēvreizi un pateicas Dievam par maltīti. Rudens laikā kāds atnes ābolus. Svarīgi, ka viņi jūtas neaizmirsti un aprūpēti, jo piedāvājam arī apģērbu, kas arī nav mazsvarīgi. Mūsu Caritas nodaļai ir sava apģērbu un citu sadzīves mantu istaba.

Ceram un ticam uz turpmāko izaugsmi. Sākums vienmēr ir grūts, bet, redzot pateicības asaras mūsu novadnieku acīs, saprotam, ka tas ir svētīgs darbs un tas dod mums spēku. Lai Dievs palīdz mums un visiem šī svētīgā darba darītājiem!

 

Mazsalacas katoļu draudzes CARITAS nodaļas vadītāja Jevgenija Narņicka