Caritas.lv

LAI CARITAS NAV TIKAI NOSAUKUMS BET DZĪVESVEIDS…

Pēc ikdienas darbu intensitātes cilvēkam nepieciešama atpūta, lai ar jauniem spēkiem turpinātu veikt savus pienākumus. Baznīcā, veicot kādu pienākumu vai kalpojumu, cilvēkam arī nepieciešams garīgi atjaunoties un atpūsties. Mīlestības kalpojumā iesaistītajiem 30 „Caritas Latvija” brīvprātīgajiem 11.maijā bija iespēja doties izbraucienā uz Saldu, lai kopīgi lūgtos un slavētu Dievu, dalītos pieredzē un atpūstos.

 

 

Saldū Caritas brīvprātīgos sirsnīgi sagaidīja un uzņēma prāvests Andrejs Mediņš un biedrības „Caritas Saldus” vadītāja un dalībnieki. Pāris stundās, ko pavadījām Saldū, tikām Dieva mīlestības lutināti –svinējām Sv.Misi, ieklausījāmies interesantajā baznīcas tapšanas vēsturē, baudījām prāvesta muzikālo priekšnesumu uz ērģelēm, baudījām pusdienas „Caritas Saldus” Zupas virtuvē un devāmies pastaigā pa Saldus pilsētas dabas taku. Priesteris Andrejs Mediņš teica uzrunu, no kuras ikviens varēja paņemt līdzi vārdus un atziņas tālākajā kalpojumā. Vēlamies līdzdalīt 3 galvenās domas arī ar citiem:

 

  1. Pasaule negaida kādus darbus no Caritas kā organizācijas, bet gaida Caritas – žēlsirdību no katra cilvēka. Visiem ir jābūt Caritas – žēlsirdīgiem, jo Jēzus ir teicis: „Esiet žēlsirdīgi, kā Es esmu žēlsirdīgs”.
  2. Caritas darbība draudzē, pirmkārt, ir – atvērt baznīcas durvis, atvērt 24h diennaktī. Tā ir pirmā lieta, kas atklāj Dieva mīlestību draudzē.
  3. Lai mūsu kalpošana ir noslēpumā, t.i., lai tā ir beznosacījuma mīlestības vadīta.

Paldies visiem, kas bagātināja ar savu klātbūtni šo izbraucienu. Paldies, četriem Bētlemes Žēlsirdības mājas puišiem un sešiem Rīgas Lagtales priekšpilsētas bērniem, kas devās kopā ar mums un palīdzēja nenoslēgties savā priekā, bet dalīties arī ar citiem.

Egita Volinska, „Caritas Latvija”