Caritas.lv

ĪPAŠAS BRĪVPRĀTĪGO IESPĒJAS VASARĀ

Arī vasaras laikā ir iespēja būt par brīvprātīgo!

Ja ir vēlme kļūt par brīvprātīgo kādā no šīm iestādēm (skat. tālāk), lūdzu sazināties ar brīvprātīgo koordinatori Dinu Puķīti, tel 20032459 vai pa epastu info@caritas.lv

Vietas, kur ir vajadzīgi brīvprātīgie:

  • Rīgas sociālais aprūpes centrs “Mežciems”, Malienas iela 3, kur ir ap 300 vecu vientuļu cilvēku, kuri ļoti gaida ciemiņus, īpaši vasaras laikā, kad ārā ir labs laiks, katrs no viņiem būs iepriecināts, ja kāds palīdzēs iziet laukā pastaigāties.
  • Atbalsta centrs bērniem un ģimenēm “Roku rokā”, Līksnas 13 – 1, kur bērni labprāt kopā spēlētos, jautri pavadītu vasaru, iet laukā .
  • Dienas centrs bērniem un jauniešiem “Čiekurs”, Maskavas iela 285 k.6, arī šeit ir bērni, kuri grib interesanti pavadīt laiku, kaut ko iemācīties, piem., spēlēt ģitāru vai zīmēt, vai izšūt, šeit brīvprātīgajiem ir iespēja dalīties ar savu talantu.
  • SIA, Sociālais Aprūpes centrs “Atsaucība”, Telts ielā 1. Šeit ir mājas ap 300 cilvēkiem, kuri redz pasauli savādāk nekā mēs- viņiem ir garīga rakstura saslimšanas, bet arī viņi ļoti vēlas sirds siltumu. Šeit priecāsies par brīvprātīgajiem, kuri izies pastaigāties vai palīdzēs aizbraukt uz tuvinieku kapiem, vai vienkārši palasīs grāmatu vai būs sarunu biedrs šiem cilvēkiem.
  • Mātes Terēzes žēlsirdības misionāres, Ludzas 6/8; kur māsām vajag palīgus- vārot zupu un aprūpējot bezpajumtniekus, darboties ar bērniem. Sestdienās brīvprātīgie ir gaidīti no plkst.15.-18.00. Var palīdzēt māsām organizēt bezpajumtnieku vasaras izbraucienus, kas paredzēti jūlijā.
  • Cietumu kalpošana – psiholoģiski atbalstīt tos, kuri iznāk no cietuma,- palīdzēt viņiem adaptēties sociālajā vidē.
  • Krīzes centrs “Māras centrs”, kurā īslaicīgi uzturas sievietes ar bērniem un bērni no 2-18. gadu vecumam krīzes situācijās, šeit vajadzīgi brīvprātīgie, kas pieskata bērnus, kamēr viņu mammām notiek konsultācijas, darbs grupās. Vasaras brīvdienās jāpalīdz bērniem saturīgi pavadīt dienas gaitas, kopīgi uzspēlēt laukā spēles, aizbraukt uz jūru, uz muzeju u.c.
  • Sociālais aprūpes centrs “Āgenskalna saulriets”, Mārupes iela 14  vajadzīgi brīvprātīgie, kuri palīdzētu vecajiem cilvēkiem, kuri šeit mīt iziet ārpus ierastās vides, parādīt kā izskatās ārpasaule- kā izskatās lielveikals , kā izskatās zoodārzs, muzejs utml.
  • Struktūrvienība “Vita”, Kalnciema iela 131– šeit uzturas bērni no 6-18 gadu vecumam, vajadzīgi brīvprātīgie, kas varētu pasniegt regulāri mūzikas vai sporta nodarbības. Kā arī bērni priecātos par zoodārza, muzeja vai cirka apmeklējumu.
  • Struktūrvienība “Ezermala”, Ezermalas iela 36– šeit mitinās jaunieši no 16- 24 gadiem, jauniešus uzrunātu kādas interesantas nodarbības.
  • Struktūrvienība “Imanta”, Imantas 7. līnija 4 – šīs ir pagaidu mājas bērniem no 2- 18 gadiem, vajadzīgi brīvprātīgie dzīves prasmju un iemaņu bagāts cilvēks, vēlams kuram ir pedagoģiskā izglītība un kurš varētu iziet pastaigāties ar mazajiem bēniem.
  • Krīzes centrs “Marsa gatve”,  Marsa gatvē 16, – krīzes centrs ģimenēm ar bērniem, vientuļiem tēviem un bērniem. Vajadzība pēc brīvprātīgajiem, kuri var palīdzēt apgūt sociālās prasmes krīzes skartajās ģimenēs, palīdzēt bērniem ar attīstošām, interesantām nodarbībām.