“CARITAS LATVIJA” BRĪVPRĀTĪGO UN LABDARU TIKŠANĀS 28. SEPTEMBRĪ

28.septembrī notika Caritas Latvija organizētā brīvprātīgo tikšanās. Tajā ņēma dalību gandrīz 60 brīvprātīgie. Caritas Latvija biroja vadītāja – Egita Volinska un brīvprātīgo koordinatore Dina Puķīte iepazīstināja ar Caritas Latvija brīvprātīgo tālākizglītības programmas mērķiem jaunajam darba gadam, kā arī pastāstīja par pašreizējo brīvprātīgo iesaistīšanās un kalpošanas iespējām.

Priesteris Ingars Stepkāns, Caritas Latvija vadītājs, stāstīja par svētumu kā mūsu ceļu pie Dieva. Viņš dalījās ar atziņu, ka svētums nav mūsu dzīves pašmērķis, jo tādējādi mēs savas dzīves centrā noliekam sevi, bet gan mūsu dzīves mērķis ir tuvošanās Dievam, līdz ar to svētums ir tikai līdzeklis, lai to sasniegtu. Priesteris labprāt atbildēja uz tikšanās dalībnieku jautājumiem, kas izskanēja gan pēc priestera lekcijas, gan arī individuāli – kafijas pauzes laikā. Savu stāstījumu viņš papildināja ar vienkāršiem un labi saprotamiem piemēriem no paša pieredzes.

Pēc kafijas pauzes, kuras laikā dalībniekiem bija iespēja iepazīties vienam ar otru personīgi, sekoja priestera Andreja Mediņa uzruna. Tajā viņš deva spilgtus un pārdomas raisošus piemērus no Saldus draudzes karitatīvās darbības pieredzes. Priesteris ieteica padomāt, vai darbojamies patiešām Kristus mīlestības vadīti, t.i., neko negaidot pretī par labo, ko sniedzam, vai arī tomēr mūsos ir un, cik lielā mērā, egoisma dzirksts, vai gaidām atlīdzību šeit, uz zemes. Tāpat uzrunā izskanēja retoriski jautājumi: „Kāpēc mana dzīve, mana kalpošana neaizrauj citus?”; „Kāpēc neesam tie līdzekļi, kurus Dievs izmanto, lai atvestu pie sevis citus?”, uz kuriem katrs varējām sniegt sev atbildi, vai arī iesākt to meklēt. Pr.A.Mediņš atgādināja, ka mīlestība sākas ģimenē, savukārt, pēc ģimenes vistuvākie cilvēki ir tie, kuri ir draudzē, kā arī to, ka saskaņā ar svētīgās Mātes Terēzes teikto, nabagi visvairāk nepieciešami ir mums pašiem. Uzrunas noslēgumā mūsu uzmanība tika vērsta uz pāvesta Franciska izteikto brīdinājumu „nepadarīt Baznīcu par sociālās aprūpes sniedzēju” jeb nezaudēt iekšējo kalpošanas motivāciju.

Tikšanās noslēdzās ar Svētās Mises Upuri sv.Jēkaba katedrālē, ko svinēja priesteris Ingars Stepkāns. Sprediķī viņš īsi un kodolīgi apkopoja tikšanās laikā izskanējušās atziņas. Svētā Mise tika upurēta Caritas Latvija brīvprātīgo un labdaru nodomā.

Atvadoties sapratām, ka nepieciešama ciešāka sadarbība ar brīvprātīgajiem un biežāki savstarpējie kontakti.

Caritas Latvija