Caritas.lv

CARITAS INTERNATIONALIS ĢENERĀLĀ ASAMBLEJA ROMĀ

Vakar, 12.maijā, Romā tika uzsākta Caritas Internationalis konfederācijas 20. Ģenerālā asambleja, kas notiek ik pēc četriem gadiem un ilgs piecas dienas – līdz 17.maijam. Tajā piedalās vairāk nekā 300 dažādu Caritas organizāciju pārstāvji, kā arī jauniešu, brīvprātīgo un draudžu pārstāvji. Asamblejas tēma ir: „Cilvēces ģimene, rūpes par radību”. Tajā tiks ievēlēts jaunais Caritas Internationalis prezidents, kā arī citi vadošo amatu pārstāvji.

 

Asamblejas darbs katru dienu tiek iesākts ar rīta lūgšanu, un ikdienas darba kārtībā paredzēts laiks Sv.Misei.

Bez paredzētajiem organizatoriskajiem un stratēģiskās plānošanas jautājumiem, tiks atvēlēts laiks arī darbam grupās. Kopumā paredzētas 11 darba grupas. Katrā no tām tiks diskutēts un meklētas atbildes uz Caritas organizācijām svarīgiem jautājumiem, piemēram, Caritas loma Baznīcā, klimata izmaiņas, komunikācija, ģimenes loma cilvēka attīstībā, veselība, humanitārās krīzes, migrācija, miera nodrošināšana, tiesības uz pārtiku un dalīborganizāciju stiprināšana. Arī pāvests Francisks homīlijā, Ģenerālās asamblejas atklāšanas Sv.Misē, atgādināja par nepieciešamību nodrošināt pārtiku visiem zemes iedzīvotājiem.

(ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija dati norāda, ka 2014.gadā pasaulē ir vairāk nekā 800 miljoni cilvēku, kuri dzīvo pārtikas trūkumā. „Mēs esam globāla skandāla priekšā – apmērām viens miljards, viens miljards cilvēku, kuri vēl aizvien cieš izsalkumu. [..] Pasaulē ir pieejams tik daudz pārtikas, lai pabarotu ikvienu,” saka pāvests Francisks video ziņojumā, atklājot Caritas kampaņu „Viena cilvēku ģimene – pārtika visiem” 2013.gada 10.decembrī.)

Savā homīlijā pāvests aicināja arī draudzes vairāk iesaistīties Caritas un tās projektos. Pāvests uzsvēra, ka žēlsirdības darbi nav tikai lielas akcijas, bet arī mazi žesti. Kopumā Latvijā daudzās draudzēs darbojas organizētas žēlsirdības grupas un ikvienā draudzē tiek veikti žēlsirdības darbi. Oficiālas Caritas grupas šobrīd ir nodibinātas un darbojas pie 17 katoļu draudzēm. Tās savā darbībā sadarbojas ar Caritas Latvija, kas ir Caritas Internationalis dalīborganizācija.

Milānā pasaules izstādē EXPO 2015 19.maijs būs oficiālā Caritas diena. Arī tajā piedalīsies Caritas pārstāvji un šī diena tiek organizēta Caritas globālās kampaņas „Viena cilvēku ģimene – pārtika visiem” ietvaros.

asambleja