Caritas.lv

CARITAS DIENA RĪGĀ

2014.gada 18.oktobrī, dienā, kad Baznīca svin svētā evaņģēlista Lūkasa svētkus, Caritas brīvprātīgie, labdari, draugi un atbalstītāji bija tikušies uz pateicības Sv.Misi, kas tika svinēta Sv.Franciska baznīcā Rīgā, jo tieši šajā gadā aprit 10 kopš Uzņēmumu reģistrā oficiāli ir reģistrēts „Nodibinājums Caritas Latvija”.

Kopumā bija pulcējušies aptuveni 60 svētku dalībnieki no visas Latvijas. Pateicības pasākums, vērsts ar skatu nākotnē, turpinājās, kā ierasts, Betlēmes Žēlsirdības mājas skaisti izremontētajā, gaišajā zālē.

Sākumā ar Latvijas sociālo situāciju, īpaši sociālās iekļaušanas, nabadzības riska un nodarbinātības jomā iepazīstināja pētījuma eksperte Dr.geogr. Aija Lulle. „Caritas Latvija” pirmo reizi piedalās vienotajā Caritas Eiropa ēnu ziņojumā, kura dati ļoti augstu tiek vērtēti pētnieku aprindās, pateicoties sniegtajiem faktiem, kuri tiek balstīti organizāciju darba pieredzē.

Programmas otrajā daļā ar savu pieredzi iepazīstināja un iedvesmoja draugi no Polijas – Ļubļinas arhidiecēzes Caritas direktors priesteris Mgr.lic. Veslavs Kosickis (Wiesław Kosicki) ar komandu – Magadlenu un Joannu, kuras ir attiecīgi atbildīgas par finanšu un brīvprātīgo piesaisti. Kopš 2013.gada Ļubļinas arhidiecēzes Caritas īsteno jaunu programmu, kas ir balstīta uz inovāciju un darbu pie organizācijas koptēla. Lai gan situācija katrā valstī atšķiras, tomēr mūs vieno vēlme kalpot Evaņģēlija garā tiem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams, un aizdedzināt ar savu degsmi arī tos, kuri mums ir apkārt.

Noslēgumā brīvprātīgie un labdari saņēma pateicības rakstus un apsveikumus, ko darinājuši Raudas internātpamatskolas bērni, bet pārsteigumā sadaļā visus gaidīja svētku torte. Paldies visiem, kuri ar savu kalpojumu un atbalstu veicina žēlsirdības darbu Latvijā!

 

„Caritas Latvija”