CARITAS BRĪVPRĀTĪGO FORMĀCIJAS OTRĀ SESIJA “SVĒTĪGI MIERA NESĒJI”

No 27.februāra līdz 1.martam notika Caritas brīvprātīgo formācijas otrā sesija „Svētīgi miera nesēji”. Kopā tika pavadītas divas brīnišķīgas dienas aptuveni 20 apņēmīgu kristiešu vidū Dzintaru rekolekciju mājā.

Pirmajā vakarā mūs sagaidīja lieliska lekcija pr. Marcina Vozņaka vadībā. Klausoties tajā mēs aizdomājāmies, cik svarīgi ir būt patiesam, bez maskām, jo tikai un vienīgi tad mūsu kalpošana būs efektīva. „Ļaut Dievam pieņemt sevi bez jebkādām maskām. Kādas maskas konkrētās dzīves situācijās man ir uzvilktas? Caur kādu prizmu es uztveru cilvēkus man līdzās? Kāpēc ir tik svarīgi ļaut Dievam pieņemt sevi tādu, kāda esmu, lai varētu kalpot tuvākajam? Lekcijās radušies jautājumi ir kā iedīgļi, kam atbildes tika daļēji rastas nedēļas nogales lūgšanu laikā” ir teikusi kāda formācijas dalībniece. Tik tiešām, pirmā lekcija lika aizdomāties pilnīgi katram un lika sagatavoties nākamās dienas lekcijām.

Nākamā diena katram bija ļoti īpaša savā veidā. Runājām kā atrisināt konfliktus, ko darīt krīzes situācijās, mācījāmies būt profesionāli konsultāciju laikā māsas Diānas vadībā. Elīna Juraka, formācijas dalībniece un divu bērnu māmiņa, aprakstot nedēļas nogali sacīja: „Paldies māsai Diānai par lekciju. Tā parādīja, cik daudz var izteikt bez vārdiem. Ieklausījos arī padomā, ka jāsāk ar kaut ko vienu, un to jāmaina, nevis uzreiz jācenšas mainīt visu. To arī sāku un jau jūtu pozitīvas pārmaiņas.”

Daudziem bija svarīga skartā uzticēšanās tēma, kā arī Dieva Vārda apcere, piemēram, lūgšanā izmantotais citāts no Radīšanas grāmatas. Kāda brīvprātīgā dalās: „pēc šī nolasītā vārda sapratu, ka neesmu tikusi galā ar bērnības sāpēm. Taču sapratu arī, ka runāju ar Kungu, ar Dievu caur Jēzu Kristu, kurš piepilda mani ar Svēto Garu!  Tas bija ļoti labi, ļoti dziļi, tas nāca no augšas līdz papēžiem, tas piepildīja visu kapelu un mani!”

Projām visi aizbrauca katrs ar jaunām atziņām, ar savu Jēzus dzimšanas svētku sajūtu sirdī. Pēc šīs sesijas ir sajūta, ka pilnīgi visi ir Svētā Gara stiprināti, lai mēs spētu arī turpmāk kalpot no visa sava spēka un turpinātu nest mieru pasaulei!

Zane Tērpa

februāris