Caritas.lv

BĒRNIŅA SIRSNIŅA SMAIDA!

Aizvadītā sestdiena, 21.03.2015., bija bagātu piedzīvojumu skaista diena 12 bērniem no „Līkumu” bērnunama, kā arī līdzcilvēkiem, kas šos bērnus pavadīja, iepazīstot Jēkabpils pilsētas apskates objektus  un priecājoties kopīgos atpūtas brīžos. Pateicoties Jēkabpils katoļu baznīcas priesterim Viktoram Siļčonokam un sabiedriskā labuma organizācijas Caritas Latvija Jēkabpils grupiņai, bija iespējams iepriecināt mazās sirsniņas, kurām ir tik ļoti nepieciešamas pozitīvas sajūtas un pārmaiņas ārpus ikdienas.

 

Bārenis nav labākā loma, ko jebkurš cilvēks vēlētos piedzīvot. Bieži vien bāreņu namā bērns nokļūst saskaroties, galvenokārt, ar mīlestības trūkumu savā ģimenē. Tāpēc, lai šo mīlestības trūkumu aizpildītu, nolēmām aktīvi darboties ar tādiem bērniem, kuriem tas visvairāk ir nepieciešams. Mūsu mērķis ir audzināt bērnos morāles tikumus, kuri diemžēl mūsdienu sabiedrībā ir novājinājušies. Pazudis prestižs pret jauniešiem, kuri labi mācas, uztur veselīgu dzīvesveidu, ciena vecāko paaudzi. Jaunieši ir mūsu nākotne, tāpēc mēs esam atbildīgi par to, kāda būs nākamā paaudze. Daudz ir atkarīgs no mūsu ticības tam, ka mēs spējam panākt pozitīvu rezultātu ar mīlestību un pacietību.

Bērni ieradās Jēkabpilī jau no rīta un kopīgi ar pavadošo komandu devāmies uz Krustpils vēsturiskām vietām, apskatot pieminekli „Kritušiem par Tēviju”, Krustpils Evaņģēliski luterisko baznīcu, Mīlestības tiltiņu, apmeklējām Krustpils pili un Sv. Gara pareizticīgo baznīcu.

Sociālā dienesta telpās pie pusdienām dalījāmies kopīgos iespaidos par piedzīvoto un aprunājoties, tika dota iespēja vienam otru tuvāk iepazīt.

Pēcpusdienas cēlienā visi kopīgi devāmies uz Jēkabpils Meža parka vissezonas kameršļūkšanas trasi, kur bērniem bija iespēja jautri un aktīvi pavadīt savu laiku.

Atskatoties uz šīs dienas piedzīvoto secinām, ka bija daudz apmierinātu un priecīgu bērnu, tāpēc vēlamies īpaši pateikties visiem mūsu atbalstītājiem un ceram uz turpmāko sadarbību mūsu pašu jaunās paaudzes labā! Svarīgi ir saprast, ka katrs ziedojums ir svarīgs, jo kopā tie var darīt laimīgus daudzus bērnus. Esam iecerējuši iesākto darbu turpināt, jo gandarījumu sniedz bērnu laimīgās sejas un jaunas vēlmes, kuras labprāt uzklausīsim un mēģināsim arī tās piepildīt, jo aptaujājot bērnus sapratām, ka viņi vēlētos piedzīvot vēl kādreiz ko interesantu ārpus bērnu nama telpām.

Caritas brīvprātīgās

Marija Grišelatova, Jurgita Lunģe

berniberniberni